2013. szeptember 9., hétfő

Látványterv a szobámról! - Ilyen legyen a zöld hálószoba!

Mint ígértem, indul a “Látványterv a szobámról” című rovat. Múlt héten a végzős főiskolás Kata volt az, aki megtisztelt a bizalmával és először az alábbi emailt írta, meg mellékelt pár képet segítségképpen.

"Szia Lilla,


Olvastam az induló blogod és lehet tudnál nekem segíteni. Költözés előtt állok az albiból, mivel vettem egy lakást a belvárosban, ami nem túl nagy, de mivel egyedül élek, egyelőre megfelel. Fel szeretném újítani, de nem nagyon tudom, hogy milyen irányba induljak el. Megnyugtató lenne számomra, ha előre láthatnám, hogy –hogy fog kinézni. Számomra a legfontosabb szoba a hálószoba, így ha rám esik az eheti választásod, akkor kérlek kreatívkodj egy kicsit nekem  :)

A honlapodon kérteknek megfelelően itt vannak a szoba adatai:


A falak méretei: a hosszabbak: 372-374 cm, és az ablakhoz és ajóhoz tartozók 307 cm és 303 cm.
Ahogy belépsz az ajtón, szemben található az ablak, kb a fal közepén, ami 150x 90 cm.
Ajtó mérete: 105 cm széles, 240 cm magas, és pont a 4 méteres fal sarkában található jobb oldalon. Belmagasság kb 3,2 méter.
Bescanneltem és csatoltam egy kézzel rajzolt alaprajzot is, hátha így jobban érthető. 


Mostanában egyre jobban tetszik a klasszikusabb stílus, persze a modern verziója.
Illetve egy-két régebbi bútor menne is a 100 éves lakás hangulatához. A kedvenc színem pedig a sötétzöld, mindenképpen ilyenre festeném a falakat, de nem tudom hogy nézne ki együtt, főleg hogy fény az nem sok van sajnos. A bükk laminált parkettát már megvettem, a bútorokról még nincs konkrét elképzelésem, tehát jöhet bármilyen ötlet.
Örülnék, ha tudnál segíteni!

Köszi:

Kata"


1-2 levélváltás után kialakult a koncepció, hogy pontosan mire is gondolt Kata, így készítettem neki egy látványtervet. Levélben azt írta, tetszik neki is és a tippeket is igyekszik megfogadni. :) Akkor itt egy ötlet, ha zöldet szeretnénk egy nem túl nagy hálóba:

Egy nőies, friss enteriőr megalkotása volt a cél, ami tartalmaz egy-két klasszikusabb elemet is, de az összhatás mégis mai.

Régi típusú polgári lakás révén jót tenne a helyiségnek a fehér színű magas parkettaléc, ez nagyvonalúvá varázsolja a teret. Persze nem árt, ha a többi helyiségben is van. A zöld szín volt a fő kérés a halóba, de én inkább csak kiegészítőkön alkalmaznám, főleg, (mint hogy a másik levélből kiderült) csak reggel süt be a nap, a sok zöld sem keltene túl világos hatást. A zöld egy árnyalatát tartalmazó mintát, akár virágos tapétát ajánlok egy vagy több falra (mintától függ). Kisebb helyiségekbe tehát inkább kisebb mintát ajánlok, az tágítja a teret, míg pl. a monumentális mintájú tapéták zsúfolt hatást keltenének. Viszont a mintákkal így is vigyázzunk, a kis virágos tapétához a többi textilt nagy odafigyeléssel hangoljuk össze, ne legyen túl zavaros az összhatás.

A sötétebb zöld megjelenhet a párnákon, ágyneműn. De ha valaki nagyon ragaszkodik egy sötét színhez, az ágy köré festve egy kisebb részt, szinte keretezve az ágyat, még működhet, ez még nem nyomja agyon a teret, így jelenítettem meg a látványterven is.

Mivel nem olyan nagy a szoba, és Kata következő leveléből kiderült, hogy a folyosón szeretné elhelyezni a gardróbszekrényét, ide pont elfér egy olvasósarok, egy egyszerű vonalú kényelmes fotel tökéletesen alkalmas a célra. Az éjjeli szekrénynek meg jól nézne ki egy íves lábú darab, akár új, akár a nagyitól örökölt felújított asztalka.

Az egyszerű vonalú ágy a puha betűzött ágyvéggel, a finom bézs árnyalattal szintén barátságos darabja a szobának, és a legjobb benne, hogy sok stílushoz passzol.


Szerintem igazán nőies, légies, lágy lett az összhatás, remélem Nektek is tetszik!

Ha Te is szeretnél egy látványtervet a lakásod egy helyiségéről, jelentkezz a jobb oldalon látható űrlapon, vagy írj emailt, és ha a szerencsés vagy, a következő hónapban a Te szobád kerülhet be a Látványterv a szobámról rovatba!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülök, ha írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...