2013. október 22., kedd

Látványterv a szobámról: hogyan legyen skandináv hangulatú hálószobám?

kép: freshome

Niki megtisztelt a bizalmával, és megkeresett emailben a szobája átalakításával kapcsolatban. Még a családjával él, nemrég költöztek új házba, ahol a hálóját szeretné skandináv hangulatban kialakítani. Íme a levél:

Kedves Lilla!

 A blogodon láttam, hogy kérésre készítesz látványterveket az olvasóidnak.
Nekem most pont erre lenne szükségem!!! :) Új házba költöztünk a családommal, és a szobám berendezésénél nagyon rám férne egy profi szakmai tanácsa. 
Egyelőre csak alap dolgok vannak, mint ágy, beépített szekrény. A szoba nem túl nagy (alaprajz csatolva) és a bejárattal szemben van a beépített szekrény. Még hiányzik a szobámból egy könyvespolc, olvasó sarok vagy legalább egy szék a ruháknak, jó lenne egy komód és színes kiegészítők. Szeretnék színes falakat is, de nem tudom, milyenre kéne lefesteni, az élénk színektől azért tartok. Stílusban pedig leginkább a skandinávot szeretem, szeretném ha ez megvalósulhatna a szobában.
Köszönöm előre is, és kíváncsian várom a látványtervet!!!
Üdvözlettel, NikiKedves Niki, az alaprajzon látszik, elég nagy a szobád, hogy a hiányzó bútorokat elhelyezzük, és az eddigi elrendezése is megfelelő. A bejárat mellett elfér még egy kisebb könyvespolc, mellette egy komód, az ablak mellé kerülhet egy szék, vagy egy fotel.
Mint említetted a skandináv stílus tetszik a legjobban. Ennek legfőbb ismérve a fehér szín, tehát én nem is színezném a falakat, viszont egy egyszerűbb fekete-fehér virágmotívum jól mutatna a falon (pl. egymással szemköztin), az ilyen visszafogott és a természet ihlette tapéták bőven beleférnek ebbe a stílusba, és nem nyomják agyon a teret.
Jól érezted :) a színeket inkább a kiegészítőkön keresztül lenne jó bevinni a szobába: az ágy fölött jól mutatnának különböző képkeretekben kisebb fotók, ezzel kihangsúlyoznák az ágy helyét, és jó hangulatot keltenének a különböző stílusú képek. Emellett mindig azt mondom, ha van egy visszafogott színvilágú helyiségünk, kiegészítőkben lehetünk bátrabbak, lehet színes, feltűnő mintás a szőnyeg, a párnák, a tároló dobozok, a függönyök stb. Ebben az esetben kék-sárga szőnyeget és párnákat választottam, de akár szőrmét is helyezhetsz a szobába, az is erősíti a skandináv hangulatot, amellett hogy minden értelemben melegséget visz a helyiségbe. Függöny vagy nincs, vagy egyszerű vonalú, fehér színű, a mi kultúránkhoz azért hozzá tartozik, így én fehéret választottam ide. Remélem így már könnyebben el tudod képzelni, hogyan lehetne skandinávos a szobád!
Sok sikert kívánok a rendezkedéshez :)


Tetszett a poszt?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülök, ha írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...