2014. május 30., péntek

Hogyan lehet praktikus és stílusos zenei stúdiód otthon?

vanessadeleonassociates.designshuffle.com

15 éves korom óta tevékenykedem dj-ként, tehát a zene még a lakberendezésnél is régebbi szerelem számomra... Így már régóta tartozom egy olyan poszttal, ahol a zenészek, dj kollégák számára is izgalmas témával foglalkozom: milyen legyen a stúdió, a zenei szentély, a dj/producer otthoni munkahelye a lakberendezés szempontjából? Van olyan kolléga, akinek elég egy asztal a laptopjával és két hangfallal, másnak viszont egy komplett tetőtér is kevés a bakelitgyűjtemény, a több számítógép, a cd lejtászók, a keverők, a mikrofonok, a MIDI billentyűzetek, kontrollerek, esetleg a hangszerek elhelyezésére. 
Fontos a kütyük praktikus és átlátható elrendezése, a minél több tárlóhely megvalósítása a használaton kívüli kábelek, adathordozók, jegyzetek számára és elengedhetetlen egy kényelmes asztal egy állítható, görgős székkel. Továbbá praktikus a vendégek számára vagy egy rövid pihenésre alkalmas kanapé, esetleg fotel. Egy új, profi stúdió kilakításánál meg kell tervezni a hangszigetelést és az akusztikát is, de most a technikai megoldások helyett foglalkozzunk a designnal, hiszen az sem mindegy, milyen a légkör, ahol a művészember rengeteg órát, sokszor napokat tölt el egyhuzamban, olykor egy kis alvást beiktatva a kreatív munkafolyamatba. 
Minden stúdió, zenei műhely a tulajdonosból kiindulva egyedi, így egyedi megoldásokat kell alkalmazni a berendezés terén. Nem biztos, hogy találunk számunkra megfelelő bútorokat, ezért jobb lehet csináltatni, és egyénre szabni a munkaasztalt, a dj pultot, a polcokat. És ha végiggondoltuk milyen berendezési tárgyakra és bútorokra van szükségünk, jöhetnek a hangulatfokozó elemek, a dekoráció, a helyiség arculatához passzoló kiegészítők, amelyek a tulajdonos személyiségét és stílusát tükrözik. Hoztam néhány példát, milyen egy praktikus és lakberendezési szempontból is ütős stúdió, amely tudatos tervezéssel jött létre, így tökéletes munkahelyszíne a zene művészeinek. De ha meglévő hangstúdiónk nagyobb átalakítására jelenleg nincs is mód, néhány trükkel és színes dekorációval, pár jó ötlettel barátságosabbá, stílusosabbá tehetjük, csak döntsük el, milyen hangulatot szeretnénk elérni!

Egyszerű berendezés, monokróm színvilág, pár dekoráció a falon és kész a kellemes hangulatú stúdiónk.
houzz.com 

Itt a nappaliban, a kanapé mögött kapott helyet a munkahely, amely jó megoldás, ha nincs külön helyiségünk és nem zavarunk senkit a zenéléssel.
home-designing.com

Fehér falak, rendezett összkép, és egy kis piros fotel erősíti a munkakedvet.
pinterest.com

Profi stúdió, minden technikai felszerelés beépítve és egy terméskő fal, ami ebben az esetben nem csak látványos, hasznos is az akusztika szempontjából.
 pinterest.com

Átlátható és világos tér, beépített polc a bakeliteknek, apróságoknak, tetején a dj eszközökkel.
 homeanddecor.com

Átgondolt, tökéletesen praktikus ez a stúdió is: mindennek megvan a helye!
 pinterest.com

Ezt a helyiséget szerintem nem csak a dj-ék és producerek fogadnák el, annyira klassz! Két képet is mutatok róla:

 ghoofie.com

Ha a nappaliban kell elhelyezni a zenei munkahelyünket, illesszük a többi bútor stílusához a dj pultot, asztalt, széket. Ezen a képen is látható, színeiben és anyagában is minden jól illik ide, csak a kábelek zavarnak a képen, amivel sok mindent amúgy sem lehet kezdeni. :)
 houzz.com

A gitárok is katonás sorrendben sorakoznak precíz tulajdonosuknak köszönhetően.
 houzz.com

Csicsás tükör arra a falfelületre, amivel nem tudunk mit kezdeni? Miért ne? Itt is működik ez az egyszerű megoldás. Kis stúdiókban pedig optikai térnövelő eszköz is.
 gearslutz.com

Itt az az érzésem, a stúdió volt az első és legfontosabb a lakás berendezésénél, és ha már ekkora a helyiség, elfért a nappali is a sarokban... gyönyörű! :)
houzz.com

Egyszerű és nagyszerű mai design.
 piccry.com

Itt pedig valószínűleg kisebb bulikat is rendeznek.
houzz.com

Hangulatos része a lakásnak a zeneszoba a színes fotellel és a modern szőnyeggel. 
designlinesltd.com

Képekkel, fotókkal, flyerekkel is dekorálhatunk egyszerűen és hatásosan.
 pinterest.com

Ha otthonunk központi részén van csak hely a kis stúdiónknak, és szeretnék elrejteni, amikor nem dolgozunk, azt is lehet egy trükkös szekrény segítségével. Az asztal alatti kihúzható részre került a billentyűzet.
myfancyhouse.com

Hi-tech őrülteknek is kialakítható egyedi design.
pinterest.com

És a végére egy szuper dekoráció, nem csak zenészeknek. A bakelitekből álló kompozíció telitalálat! :)
pinterest.com
Tetszett a bejegyzés? 
Oszd meg a barátaiddal! :)
post signature

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülök, ha írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...