2017. január 16., hétfő

Torino és Bardonecchia - A lakberendező szemével

Sikerült egy városnézős és síelős utazást beiktatni előző év végére - év elejére, így december 30-án repülőre szálltam legjobb barátnőmmel, és a reggelit már Milánóban fogyasztottuk el, ahol megvártuk a triumvirátus harmadik tagját, aki Londonból érkezett. (Ha érdekel a szeptemberi londoni vagy szicíliai utazásom kattints ide vagy ide. :-) ) Célállomásunk Torino volt, ahol felfedeztük a várost, gyönyörködtünk a csodaszép épületekben -engem mindig lenyűgöz Olaszország a régi épületeivel- és ismerkedtünk a helyi gasztronómiával. Itt töltöttük a szilvesztert is, majd január 2-án felmentünk a hegyekbe, hogy a téli sportoknak szenteljünk egy kis időt a csodálatos Bardonecchiában.
Torino Olaszország negyedik legnagyobb városa, fontos gazdasági, ipari és kulturális központ is, gyönyörű és elegáns város az Alpok közelében. 

Az év utolsó napján egész nap jártuk a várost, szebbnél szebb helyeket érintve. Fantasztikusak ezek az erkélyes házak!

Piazza Castello és a Palazzo Madama, alább, a fa mögött a királyi palota


Palazzo Madama hátulról

Mole Antonelliana, Torino egyik fő látványossága és jelképe,  a nemzeti filművészeti múzeum otthona, fentről csodálatos kilátása van a városra, de olyan sor állt előtte,  hogy nem vártuk ki. :)


Jellegzetes árkádos épületek

A gyönyörű Pó folyó és környéke, a Valentino park, ahol mindenképpen érdemes tenni egy sétát, ha erre jársz!

Castello del ValentinoBorgo Medievale, 15. századi középkori falu rekonstrukciója, amelyet az 1884-es torinoi világkiállításra építettek.


És ismét a királyi palota


A barokk stílusú Cappella della Sacra Sindone
Piazza San Carlo, Torino másik nagyon híres tere


A szilveszteri partiba menet fotóztam pár menő Roche Bobois (francia) kirakatot :)


Január 1-én egy lazább sétára indultunk délután......És felmásztunk a Santa Maria Del Monte dombjára, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. A templom eredetinek erődnek épült, és 1656-ban szentelték fel.Hazafele útunkon gyönyörködhettünk a kivilágított "karácsonyfában" a Piazza Castellón.

2-án felvonatoztunk Olaszország legnyugatibb településére, Bardonecchiába. Gyönyörű havas hegycsúcsok, fenyvessekkel övezett utcák és nyüzsgő üzletek, éttermek vártak minket. Indulhatott a többnapos síelés, snowboardozás, kinek mi volt a szimpatikus. :)


És január 7-én hazafele a repülőből csodálhattam a naplementét... Olaszország, hamarosan újra találkozunk!
Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod a barátaiddal is! :)
post signature

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülök, ha írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...